Kreatív tervezés munkafolyamata

Amennyiben együtt fogunk dolgozni, jó tudni, milyen módon fogják a munkafolyamatok követni egymást. Ez a kis ismertető a kreatív tervezés lépéseit és további hasznos információkat tartalmaz, amik remélem, segítséget nyújtanak majd!

1. IGÉNYFELMÉRÉS
Milyen kreatívra van szükséged, mit szeretnél?

Ez egy személyes, vagy telefonos konzultáció, ahol átbeszéljük a megfogalmazott igényeket a megrendelni kívánt tervezési munkával kapcsolatban. Legyen az weboldal, logó, kisarculat, websablon személyre szabása, szórólap tervezés, infografika, bármilyen redesign, vizuális megjelenés vagy egyedi grafikai tervezés. Minden kreatív anyag megtervezéséhez szükségem van egy brief-re, ami a tervezési munka pontos meghatározása kell legyen. Tudnom kell, milyenek az elképzeléseid a megálmodott kreatívval kapcsolatban.

2. ÁRAJÁNLAT ÉS SZERZŐDÉSKÖTÉS

Személyre szabott egyedi árajánlatot készítek neked és ha tetszik indulhat a közös munka.

A megbeszéltek, a briefben leírtak szerint készítek egy személyre szabott árajánlatot. Az árajánlatom 30 napig érvényes. Amennyiben szeretnél velem együtt dolgozni, akkor szerződünk a munka elvégzéséről és máris hozzálátok a kért kreatív anyag elkészítéséhez.

 

3. TERVEZÉS

Az egyeztetéseket követően megvalósul az elképzelésed.

Az igények, azaz a brief alapján koncepciótervet készítek. A terv egynél több koncepciót is tartalmazhat. Ezt bemutatom (e-mailben, vagy személyesen) és amennyiben szükséges módosítok a terven. A terven való módosítás csak kisebb változtatásokat jelent. Amennyiben a módosítás az eredeti koncepció lényegét megváltoztatja, akkor arra új tervezési díjat kell megállapítani. A módosításra a szerződésben meghatározott számú korrektúrafordulón keresztül van lehetőség.

4. MEGVALÓSÍTÁS / KIDOLGOZÁS / PROGRAMOZÁS

Lassan készhez kapod a megrendelésedet.

A koncepciótervekből az általad kiválasztott és jóváhagyott egyik tervet valósítom meg. Az elkészített anyagot a megfelelő fájlformátumban adom át, hogy aztán boldogan használhasd.
Weboldal esetében az elkészült oldalon kisebb módosításokat még lehet kérni, de teljes koncepcióváltásra nincs mód. A módosításra a szerződésben meghatározott számú korrektúrafordulón keresztül van lehetőség.

5. TARTALOMFELTÖLTÉS / VÉGLEGESÍTÉS

Elkészül a weboldalad.

Ez a pont csak weboldal kivitelezés esetében él. Az elkészített weboldaladra felkerülnek a vizuális és szöveges tartalmak. A feltöltőfelületen a tartalmakat majd te is tudod módosítani. A weboldalt ezután átadom, azaz feltöltöm a megfelelő tárhelyre.

6. BETANÍTÁS TARTALOMFELTÖLTÉSHEZ

Hogy friss információkat tölts majd fel a weboldaladra.

Ez a pont csak a weboldal kivitelezés esetében él. Egy személyes találkozó keretén belül megmutatom, hogy lehetséges az adott feltöltő felületen keresztül a saját weboldalad tartalmát frissíteni, amennyiben szeretnéd.

7. KARBANTARTÁS

Ne aggódj, évente egyszer biztosan megnézzük az oldaladat.

Ez a pont csak a weboldal kivitelezés esetében él. Karbantartásra évente egyszer biztosan szükség van, hogy a megfelelő frissítéseket elvégezzük. Természetesen erre többször is van mód, amennyiben ez fontos a számodra, vagy a munka megkívánja.

8. KÜLÖN TARTALOMFELTÖLTÉS

Ha bizonytalan vagy az oldal tartalmának feltöltésében, vagy nincs időd, segítünk!

Ez a pont csak a weboldal kivitelezés esetében él. Amennyiben szeretnéd, hogy a már elkészült és átadott weboldaladra új tartalmat (képi vagy szöveges) töltsünk fel, akkor azt természetesen külön meghatározott díj ellenében feltöltjük az oldalra. A díjazás a tartalom mennyiségétől függ.

 

Fontos információk, melyek segíthetnek eligazodni

Mi az a korrektúraforduló?

A határidők betartása mindkettőnknek fontos, hogy gördülékenyen tudjon a munka haladni, és minél
előbb megkaphasd az elképzelt designt, kreatív anyagot, vagy a weboldalt. Erre kínálnak megoldást a
korrektúra fordulók, azaz módosítási körök számai. A módosítási kör azt jelenti, hogy az elkészített kreatív anyag bemutatását követően a megrendelő igényei szerint változtatásokat végzek el azon. Amennyiben az árajánlatban megadott korrektúrafordulókon (módosítási lehetőség) túl szeretne még a megrendelő módosítani a terven, abban az esetben újabb korrektúrafordulóval mehet tovább a megvalósítás. Minden újabb korrektúraforduló ára, munka mennyiségétől függően: 10. 000,- Ft – 20. 000,- Ft-ig terjed.

Mit jelentenek a jogdíjas képek?

A nem általam készített jogdíjas fényképek, vektoros grafikákra vonatkozó fontos tudnivaló. A kreatív anyagokhoz sok esetben (pl.: weboldal, hirdetés, videó) mások által készített képeket, fotókat, vektoros grafikákat, videó animációt, zenét kell felhasználni, melyek jogdíjasak. Ezeket tőlem függetlenül, külön kell megvásárolni. Ennek a folyamatában természetesen tudok segíteni. A jogdíjas alkotások ára attól függ, milyen fotógyűjteményből és milyen minőségű alkotást vásárolunk, vagy milyen előfizetést választunk.

Nyomdakész anyag nyomtatása?

Nyomdakész anyag leadása nem jelenti a nyomtatást és a nyomtatás nyomon követését. Amennyiben szeretnéd, lehetőséged van megrendelni külön díj ellenében*, hogy segítsek nyomdát találni, vagy árajánlatot kérni tőlük, illetve nyomon követni a megrendelt nyomtatást. Ezzel a költséggel nem kell számolni 50. 000,- Ft-ot meghaladó megrendelés esetén.

Hogyan történik a fizetés?

A fizetés általában két lépcsőben történik. A koncepcióterv elfogadását követően a tervezési díjat kell
kifizetni. A kész kreatív átadását követően meg a fennmaradó munkadíjat kell rendezni. Amennyiben
rövid határidős, illetve 50. 000,- Ft-ot nem meghaladó munkáról van szó, akkor csak a kreatív anyagok
leadását követően kell kifizetni a munkadíj összegét. Nagyobb projektek esetében több lépcsős fizetést
is megállapíthatok.

Nem kaptál mindenre választ?

Kérdezz nyugodtan, biztosan találunk megoldást design kérdésekben!

Töltsd ki az alábbi mezőket és kérj ajánlatot!

5 + 7 =